De opruimers in actie…

De opruimers in actie…

Vluchtelingen begeleiden is een taak met vele facetten. Dankzij de vrijgevigheid van buren en sympathisanten verzamelen veel gezinnen niet alleen de hoogstnoodzakelijke dingen om hun leven weer vorm te geven, soms komen ook heel wat zaken hun richting uit waar ze niet onmiddellijk behoefte aan hebben. Gezien hun precaire situatie zijn zij niet geneigd om dingen te weigeren. Soms krijgen ze een beter bed aangeboden dan het kneusje waar ze het tot nu toe mee stelden. Het resultaat is een garage, gang of kelder die uitpuilt van de niet zo nuttige voorwerpen. Sommige zaken kunnen andere vluchtelingen blij maken, maar andere naderen hun levenseinde en hebben het containerpark als laatste bestemming.

Maar daar knelt het schoentje natuurlijk voor veel vluchtelingen. Hoe krijgen ze de vaak omvangrijke stukken ter plaatse?  Hier kwam OVG-penningmeester Xavier met een oplossing. In de week tussen kerst en nieuwjaar werd een ‘colonne’ van 4 aanhangwagens en een bestelwagen gevormd die twee tot driemaal toe de adressen van een aantal vluchtelingen aandeed en hen verloste van hun overbodige spullen. Na een ingewikkelde  puzzel van afspraken, ging het richting containerpark waar alle goederen in de juiste container werden gedumpt. Vele handen zorgden voor licht werk, onze vluchtelingen staken ook de handen uit de mouwen.

De opruimers kijken terug op een geslaagde actie en in menig verblijf van vluchtelingen is er weer wat ruimte vrij gekomen om de nuttige dingen die het leven een tikkeltje draaglijker maken, een plaatsje te geven.

Vluchtelingen begeleiden is een taak met vele facetten. Dankzij de vrijgevigheid van buren en sympathisanten verzamelen veel gezinnen niet alleen de hoogstnoodzakelijke dingen om hun leven weer vorm te geven, soms komen ook heel wat zaken hun richting uit waar ze niet onmiddellijk behoefte aan hebben. Gezien hun precaire situatie zijn zij niet geneigd om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *