Historisch hoog aantal mensen op de vlucht

Historisch hoog aantal mensen op de vlucht

Een bevolking vergelijkbaar met die van een land als Japan, zo groot moeten we ons de populatie vluchtelingen wereldwijd voorstellen.

In mei 2024, zo meldt het UNHCR (Agentschap voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties) zijn 120 miljoen mensen noodgedwongen ontheemd, op de vlucht voor vervolging, conflict, geweld of schending van de mensenrechten.

In vergelijking met 2022 bedroeg de toename acht procent of 8.8 miljoen mensen, waarmee de stijgende trend van de laatste twaalf jaar wordt verder gezet.

Een op 69 mensen of 1.5 procent van de totale wereldbevolking is nu gedwongen ontheemd. Tien jaar geleden was dit nog 1 op 125 mensen.

Een bevolking vergelijkbaar met die van een land als Japan, zo groot moeten we ons de populatie vluchtelingen wereldwijd voorstellen. In mei 2024, zo meldt het UNHCR (Agentschap voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties) zijn 120 miljoen mensen noodgedwongen ontheemd, op de vlucht voor vervolging, conflict, geweld of schending van de mensenrechten. In vergelijking met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *