Concert voor een warm Groot-Grimbergen 

Concert voor een warm Groot-Grimbergen 

zaterdag 14 september 2024 in het CC te Strombeek-Bever om 20 u 

 In de late nazomer organiseert de Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen (OVG) een sfeervol concert waarin uitersten elkaar raken. Dat is immers ook de geest waarin OVG zelf werkt. 

Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Zsa Zsa Zsu. Kunt u daar geen touw aan vastknopen?
Wel, dat hoeft niet te verbazen want als je vlinders in de buik voelt wordt het wel moeilijk om de dingen netjes op een rij te zetten. En ‘Vlinders in de buik’, dat is precies wat de naam Zsa Zsa Zsu betekent.
Vier vrouwen en een man brengen avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en de muzikale begeleiding met gitaar, marimba, contrabas en drum zorgt voor een nostalgische manouche toets.

Zsa Zsa Zsu brengt eigen nummers maar ook pareltjes uit de oude doos. 

U hoeft er dus niet aan te twijfelen, dit wordt een avond die nu al tot de verbeelding spreekt en waarvan lang nagenieten gegarandeerd is. 

Tickets: € 20 te koop bij: tickets@ccstrombeek.be en zeker ook bij Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen: info@onthaalgroepgrimbergen.be 

d’Harmonie St Cecilia uit Humbeek combineert traditie en vernieuwing op haar eigen manier en speelt het tweede deel van het concert vol. Ontstaan in 1837 bleef ze al die tijd een vaste waarde in het Humbeekse verenigingsleven. Samen kwaliteitsvol musiceren en elke individuele muzikant tot de top van zijn/haar muzikaal kunnen brengen, dat blijft de drijfveer van d’Hamonie. Muzikanten, die vinden elkaar altijd rond de muziek en bij elk concert of evenement knoopt d’Harmonie aan met het gemeentelijk sociaal weefsel. 

Indien je niet kan komen kan je steeds een ticket aankopen, wij zorgen ervoor dat een vluchteling met jouw ticket naar het Concert kan. 

De opbrengst van dit concert gaat naar de werking van de Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen.We ondersteunen verschillende vluchtelingen families die in Grimbergen wonen. Wat doen we zoal met dit geld? 

  • Kinderen en jongeren de kans geven om tijdens de vakantieperiode deel te nemen aan sport en speelpleinen, het is immers zo dat deze kinderen de vakanties meestal thuis doorbrengen met het risico op overdadig televisiekijken of andere schermtijd. 
  • Ook geven we kinderen en jongeren de kans om tijdens het schooljaar een opleiding aan de academie te volgen of zich in te schrijven in een sportorganisatie (voetbal, basket, atletiek, dans enz.) 
  • We komen tussen in de kostprijs van deelname aan door school georganiseerde uitstappen of ski-, bos- of zeeklassen. Evenals in de aankoop van leerboeken van middelbaar onderwijs. Bij de aankoop van huishoudtoestellen klasse A, vooral wasautomaten en koelkasten, passen we bij. Dit vooral om het elektriciteitsverbruik te beperken. 
  • Speciale en plezierige initiatieven slorpen ook een deel van ons budget op. Zo ondernemen we jaarlijks in augustus een uitstap naar een locatie in de buurt met water en zand. 
  • Rond Pasen organiseren we een feest met binnen- en buiten spel en knutselen voor de kinderen, de mama’s beleven een verwenmoment rond kleding, kapsel en make-up. De organisatie loopt in samenwerking met Avansa. 
  • Met de kersttijd en Sinterklaas bezorgen we de kinderen, in samenwerking met Caterpillar en Winkel Welkom, een pakket met mooi speelgoed. We bezorgen de gezinnen een fijn kerstdiner aan huis. Dit jaar kregen we dankzij de ‘Ondernemers voor een warm België’ 12 laptops voor onmiddellijk gebruik door kinderen, jongeren en alleenstaande mama’s. 

Van een schitterend concert genieten terwijl u bijdraagt aan het welzijn van nieuwkomers in Grimbergen, als dat geen hartverwarmende gedachte is! 

zaterdag 14 september 2024 in het CC te Strombeek-Bever om 20 u   In de late nazomer organiseert de Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen (OVG) een sfeervol concert waarin uitersten elkaar raken. Dat is immers ook de geest waarin OVG zelf werkt.  Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Zsa Zsa Zsu. Kunt u daar geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *