Paaseitjes, laptops en grenzeloos spelplezier….

Paaseitjes, laptops en grenzeloos spelplezier….

De Paashaas had voor schitterend weer gezorgd en het programma dat de Onthaalgroep samen met Avansa had uitgewerkt maakte het feest compleet. Zaterdag 13 april 2024 werd een topdag in de Charleroyhoeve voor zowel de kinderen als de ouders.

Leuk, leuker, leukst… beloofde de aankondiging en dat werd het.

De kinderen mochten eerst hun paasmandje en paasoortjes versieren en trokken er daarna op uit om paaseieren te zoeken. En de buit was indrukwekkend. Zachtjesaan snoepen was de boodschap, want even later werden er wafeltjes en cake opgediend. Tussendoor werd de knutselhoek, het mini-ballenbak en speelhoek druk gefrequenteerd. Maar de topper van de namiddag was het ‘pakman-spel’ met Edwy. De pret kon niet op.

Voor de mama’s en de papa’s had het enthousiaste team van Avansa een geweldige namiddag uitgewerkt. Iedereen kon genieten van een heerlijke voetmassage en wie wou kon zijn nagels laten lakken of het haar opsteken. De stylisten hadden talrijke kledingtips in petto en met sjaaltjes en kraaltjes ging iedereen op zoek naar een blije, frisse look.

Op consult bij de ‘Digidokters’

Dankzij de vrijgevigheid van de ‘Ondernemers voor een Warm België’ kreeg de Onthaalgroep 12 laptops ter beschikking. Laptops zijn een onmisbaar instrument geworden in de communicatie van burgers met overheidsdiensten en andere instellingen. De toestellen werden verdeeld onder de vluchtelingen. Maar ze kregen die niet zomaar in de handen gestopt.

De ‘Digidokters’ van Avansa hielden uitgebreid consult en hielpen de vluchtelingen op weg in het efficiënt gebruik van hun toestel. Ze hielpen hen bij het activeren van hun e-mail, leerden hen de beschikbare software kennen of nieuwe apps downloaden.

Het enthousiasme en de vreugde van kinderen en ouders bezorgde alle medewerkers en vrijwilligers een zonnestraal in het hart.

De Paashaas had voor schitterend weer gezorgd en het programma dat de Onthaalgroep samen met Avansa had uitgewerkt maakte het feest compleet. Zaterdag 13 april 2024 werd een topdag in de Charleroyhoeve voor zowel de kinderen als de ouders. Leuk, leuker, leukst… beloofde de aankondiging en dat werd het. De kinderen mochten eerst hun paasmandje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *