‘Ondernemers Voor een Warm België’ schenkt 12 laptops voor vluchtelingen

‘Ondernemers Voor een Warm België’ schenkt 12 laptops voor vluchtelingen

Bij de intergratie van nieuwkomers  in onze samenleving speelt digitale connectie een cruciale rol. Die connectie veronderstelt toegang tot het wereldwijde web, ook voor wie lokaal op zoek is naar informatie.

Vaak zien we dat voor onze vluchtelingen hun smartphone het enige houvast is om de digitale wereld te betreden. Hun kinderen ervaren de grootste moeite om bij onderwijsopdrachten te voltooien die een stevige laptop veronderstellen. Een laptop is geen luxe-product meeer, maar een noodzakelijk werkinstrument voor vluchtelingen die aansluiting willen vinden bij de nieuwe maatschappij waarin ze terecht komen. Maar de aankoop van een laptop is quasi onmogelijk voor wie moeite heeft om de eindjes aan mekaar te knopen. Dat is het geval voor alle gezinnen die wij onthalen. Ze zijn op de vlucht voor oorlog, geweld of repressie in hun land van herkomst en hun eerste behoefte is overleven. Na een tijdje komt hun integratieproces op gang, zoeken ze hun weg op de arbeidsmarkt, volgen hun kinderen een beloftevol schooltraject. En is de nood aan een laptop heel reëel.

Enter, de vereniging ‘Ondernemers Voor een Warm België’. Zij ontvangen laptops van bedrijven die deze toestellen vervangen of afgeschreven hebben en geven ze een nieuw leven. ‘Refurbishen’ heet dat, dat wil zeggen dat ze deze laptops ‘opschonen’, technisch weer op punt stellen en voorizen van een tas, een muis en de nodige softwarelicenties. Die ‘refurbished’ toestellen schenken zij dan aan mensen en verenigingen die daar nood aan hebben.

Bedrijven die een laptop doneren krijgen het label ‘heartware donor’.

,,Wij hopen dat de laptop je helpt om jouw doelen te bereiken, wat die ook mogen zijn. En onze wens is dat jij en de leden van jouw gezin, ooit iemand anders kunnen helpen. Misschien niet met een laptop, maar wel op jouw eigen, unieke manier. Want zorgen voor elkaar, dat is toch het allerbelangrijkste.”

Die mooie boodschap geeft de vereniging ‘Ondernemers Voor een Warm België’ mee bij de schenking van een laptop. Het enige wat ze verwachten is dat de ontvangers er goed zorg voor dragen.

Als Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen kunnen wij deze innemende boodschap alleen maar mee onderschrijven en samen met hen zijn we heel blij dat we met deze laptops onze onthaalgezinnen hebben kunnen helpen.

www.ovwb.be

Bij de intergratie van nieuwkomers  in onze samenleving speelt digitale connectie een cruciale rol. Die connectie veronderstelt toegang tot het wereldwijde web, ook voor wie lokaal op zoek is naar informatie. Vaak zien we dat voor onze vluchtelingen hun smartphone het enige houvast is om de digitale wereld te betreden. Hun kinderen ervaren de grootste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *