‘Verwarmende’ huiskamerbabbel bij Suela

‘Verwarmende’ huiskamerbabbel bij Suela

Een bekend gezicht binnen de gemeenschap van Grimbergse vluchtelingen en bij de sociale kruidenier Winkel Welkom is Suela Shala. Zij nodigde de Onthaalgroep uit in de Wijkeuken in Vilvoorde om over haar Albanese roots te vertellen. Samen met haar dochter Priscilla ontving ze ons heel tof en serveerde Albanese hapjes. 

We kregen uitleg over de geschiedenis en cultuur van Albanië. Haar thuisland kent een rijke geschiedenis, verrassende culturele tradities en prachtige natuur, dat maakte Suela ons op overtuigende wijze duidelijk.  

Heerlijke hapjes uit de Albanese keuken.

Dit alles had plaats bij Avansa in Vilvoorde waar Ellen de ontmoeting inleidde. En de heerlijke Albanese hapjes werden bereid in de Wijkeuken van Avansa. Kortom een meer dan geslaagde ‘verwarmende’ activiteit.

Avansa plant nog meer boeiende ‘huiskamerbabbels’. 
Op 27 april 2024  staat een huiskamerbabbel met Bilal op het programma. Hij nodigt je uit bij hem thuis en zal dan vertellen over zijn Turkse roots. Je komt meer te weten over de verschillende culturen en geloofsgemeenschappen die  in Turkije samenleven. Je kan al jouw vragen stellen en we proeven samen van een typisch Turks hapje. Samen maken we er een fijn en leerrijk gesprek van. 
Vooraf inschrijven is nodig, je vindt alle verdere informatie op de website van Avansa.

We maakten kennis met de typische klederdracht en culturele tradities van Albanië

Een bekend gezicht binnen de gemeenschap van Grimbergse vluchtelingen en bij de sociale kruidenier Winkel Welkom is Suela Shala. Zij nodigde de Onthaalgroep uit in de Wijkeuken in Vilvoorde om over haar Albanese roots te vertellen. Samen met haar dochter Priscilla ontving ze ons heel tof en serveerde Albanese hapjes.  We kregen uitleg over de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *