Grimbergen is solidair… Welkom wandeling, 22 juni 2023

Grimbergen is solidair… Welkom wandeling, 22 juni 2023

Toen Theo Francken in april laatstleden bekend maakte dat in Grimbergen (deelgemeente Strombeek-Bever) een asielcentrum zou komen, was burgemeester Bart Laeremans samen met zijn voltallige schepencollege er snel bij om via de pers te melden dat dit “onmogelijk” was. Dit standpunt werd breed gerapporteerd in de pers.

We waren als Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen verontwaardigd over de uitspraak van het schepencollege en het gebrek aan dialoog met partners in de gemeente. Daarom organiseerden we een bijeenkomst waar we alle verenigingen uit het middenveld, andere belangstellenden, de burgemeester en het schepencollege uitnodigden. We luisterden naar ieders mening.

Reeds geruime tijd vragen we aan ons gemeentebestuur, Fedasil en aan de dienst inburgering en integratie om met de omwonenden (de buurt) in gesprek te gaan en een constructief, genuanceerd gesprek hierover aan te gaan. Hier is door het gemeentebestuur geen gehoor aan gegeven en door federale regels is dit ook vanuit Fedasil niet mogelijk zolang er geen finale beslissing over dit dossier is en blijft alles zowat in het ijle.

Als Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen willen we nu graag een positieve klank laten horen: met veel andere bewoners zijn we solidair met mensen op de vlucht en willen graag een gastvrij Grimbergen zijn, zeker voor mensen in nood.

Om dit signaal kracht bij te zetten nodigen we iedereen uit om samen te komen aan het gemeentehuis op donderdag 22 juni om 18u30 en aansluitend te wandelen door het Prinsenbos. Voor het vertrek zal journalist Walter Zinzen een korte toespraak houden en zal een vluchteling haar vluchtverhaal vertellen.

Website van de actie, inclusief verhalen van onze vluchtelingen: 
https://www.xn--belgizitvol-3bb.be/grimbergen-is-solidair


Mogen we jullie uitnodigen op deze solidaire wandeling, zodat een andere noot kan klinken in de berichtgeving.

Tot donderdag!
Vriendelijke groeten namens de Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen

Toen Theo Francken in april laatstleden bekend maakte dat in Grimbergen (deelgemeente Strombeek-Bever) een asielcentrum zou komen, was burgemeester Bart Laeremans samen met zijn voltallige schepencollege er snel bij om via de pers te melden dat dit “onmogelijk” was. Dit standpunt werd breed gerapporteerd in de pers. We waren als Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen verontwaardigd over de uitspraak van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *