Infolijn voor vluchtelingen én hun opvanggezinnen en vrijwilligers

Infolijn voor vluchtelingen én hun opvanggezinnen en vrijwilligers

Vluchtelingewerk Vlaanderen, Orbit vzw en Solentra vzw breiden unieke infolijn uit voor vluchtelingen, opvangezinnen en vrijwilligers. Elk mogelijke vraag wordt beantwoord door de Infolijn. Maar ook gastgezinnen en vrijwilligers kunnen er terecht voor praktische ondersteuning.

INFORMATIE OOK IN HET OEKRAÏENS

Voor vrijwilligers, opvanggezinnen en burgers met vragen, is de crisis hulplijn met het nummer
02/ 225 44 11 beschikbaar (in het Nederlands en Engels).

Voor Oekraïense vluchtelingen is er een hulplijn met het nummer
02/ 225 44 21 beschikbaar (in het Oekraïens).

Opvang- en beschermingsnoden voor mensen op de vlucht, de oorlog in Oekraïne en de verhoogde aankomst van vluchtelingen die ermee gepaard gaat… Veel mensen in Vlaanderen zitten met vragen of hebben nood aan laagdrempelige en heldere ondersteuning, of het nu gaat om vrijwilligers, opvanggezinnen of vluchtelingen zelf. Om deze mensen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, breidt Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met ORBIT vzw (expert in ondersteuning huisvesting voor erkende vluchtelingen) en Solentra vzw (specialist in transculturele psychologie voor personen op de vlucht) haar unieke hulpverlening verder uit.

Aan de hand van dit gezamenlijke initiatief worden extra hulpverlener-dispatchers in dienst genomen om bijstand en advies te geven aan personen in een crisissituatie, dit in het Nederlands, Engels en Oekraïens. Op mede-initiatief van kabinet Somers heeft de Vlaamse ministerraad deze uitbreiding op vrijdag 29 april goedgekeurd.

“Deze Infolijn zorgt ervoor dat mensen met al hun vragen en problemen ergens terechtkunnen. We doen dat op een zo laagdrempelig mogelijke manier,” licht Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers toe. “Mensen komen van de ene dag op de andere aan in een land dat zij niet kennen. Uiteraard zitten zij dus met ongelooflijk veel vragen.” Ondersteuning rond procedures; vragen over huisvesting en huren; toegang tot onderwijs, taallessen en opleidingen; integrale sociale ondersteuning; psychosociale noden…

“Deze Infolijn zorgt ervoor dat mensen met al hun vragen en problemen ergens terechtkunnen. We doen dat op een zo laagdrempelig mogelijke manier.”

Lees volledig bericht op de website van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Vluchtelingewerk Vlaanderen, Orbit vzw en Solentra vzw breiden unieke infolijn uit voor vluchtelingen, opvangezinnen en vrijwilligers. Elk mogelijke vraag wordt beantwoord door de Infolijn. Maar ook gastgezinnen en vrijwilligers kunnen er terecht voor praktische ondersteuning. INFORMATIE OOK IN HET OEKRAÏENS Voor vrijwilligers, opvanggezinnen en burgers met vragen, is de crisis hulplijn met het nummer 02/…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *