Onthaalgroep Vluchtelingen steunt Internationale actiedag tegen racisme

Onthaalgroep Vluchtelingen steunt Internationale actiedag tegen racisme

Ruim 550 betogers waren in Brussel samengekomen voor een betoging tegen rascisme op zondag 19 maart 2023. Deze datum werd gekozen als internationale actiedag tegen racisme.

Het initiatief voor de betoging werd genomen door het platform 21/03, een coalitie van middenveldorganisaties. De actie was niet beperkt tot Brussel, ook in Antwerpen, Leuven, Oostende, Kortrijk, Brugge, Genk, Ieper en Gent kwamen mensen op straat tegen racisme en discriminatie. In het onderwijs, op de arbeidsmarkt en op de huurmarkt worden mensen uitgesloten op basis van hun achtergrond of huidskleur. Racisme vergiftigt de samenleving, of het nu op sociale media is of in dagelijkse contacten.

De Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen stapte mee op in Brussel.  ,,We willen niet aan de zijlijn blijven staan en pleiten resoluut voor een beleid waarin rechtvaardigheid, inclusie en menswaardigheid centraal staan”, aldus de deelnemers.

Ruim 550 betogers waren in Brussel samengekomen voor een betoging tegen rascisme op zondag 19 maart 2023. Deze datum werd gekozen als internationale actiedag tegen racisme. Het initiatief voor de betoging werd genomen door het platform 21/03, een coalitie van middenveldorganisaties. De actie was niet beperkt tot Brussel, ook in Antwerpen, Leuven, Oostende, Kortrijk, Brugge, Genk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *