Project ‘Trampoline’, wordt ‘Tolky’ ofte meertalig tolk

Project ‘Trampoline’, wordt ‘Tolky’ ofte meertalig tolk

Via het project ‘Trampoline’ leidt Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met Brussel Onthaal meertalige vrouwen op, zodat zij vrijwillige tolkopdrachten kunnen doen op school. Deze opleiding geeft vrouwen met een migratieachtergrond een springplank naar vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap. Dit competentieversterkend project loopt met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Na de gratis vorming tot ‘Tolky’ worden de deelnemers geregistreerd bij Brussel Onthaal en krijgen voor elke tolkopdracht een vrijwilligersvergoeding. Deze “Tolkies” zijn van cruciaal belang om het tekort aan sociale tolken op deze manier helpen op te vangen.
Het geeft aan deze vrouwen ook de kans om deel te nemen aan opdrachten in het onderwijs als vrijwilligster en ze verdienen er nog een centje bij.

Een mooie kans voor vrouwen/moeders die meertalig zijn, graag tolken en toch al goed Nederlands of Frans spreken. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de vormingen.

De lesuren van de vorming zijn aangepast aan de schooluren van de kinderen.

Inschrijven kan op de website, waar ook meer informatie te vinden is: https://vluchtelingenwerk.be/trampoline

Via het project ‘Trampoline’ leidt Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met Brussel Onthaal meertalige vrouwen op, zodat zij vrijwillige tolkopdrachten kunnen doen op school. Deze opleiding geeft vrouwen met een migratieachtergrond een springplank naar vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap. Dit competentieversterkend project loopt met de steun van de Koning Boudewijnstichting. Na de gratis vorming tot ‘Tolky’ worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *