Omgaan met straffe uitspraken over het verschil in solidariteit naar Oekraïners en andere mensen op de vlucht

Omgaan met straffe uitspraken over het verschil in solidariteit naar Oekraïners en andere mensen op de vlucht

Nieuwe publicatie!

Vrijwilligersorganisaties zijn solidair met mensen die uitsluiten meemaken en minder mogelijkheden hebben om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. De verhoogde aankomst van mensen uit Oekraïne leidt bij sommige verenigingen tot bezorgdheden, frustraties of straffe uitspraken. Dit heeft vaak verdeeldheid tot gevolg.

Vraag jij je nu ook vaker af hoe je daarmee moet omgaan? Hoe help je Oekraïners, maar draag je ondertussen een even warm hart toe naar andere mensen op de vlucht? ORBIT vzw schreef hierover een interessante publicatie die handvaten biedt om deze solidariteitsgolf te verduurzamen en depolariserend om te gaan met uitspraken die verdeeldheid zaaien.

Lees de publicatietekst hier!

Nieuwe publicatie! Vrijwilligersorganisaties zijn solidair met mensen die uitsluiten meemaken en minder mogelijkheden hebben om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. De verhoogde aankomst van mensen uit Oekraïne leidt bij sommige verenigingen tot bezorgdheden, frustraties of straffe uitspraken. Dit heeft vaak verdeeldheid tot gevolg. Vraag jij je nu ook vaker af hoe je daarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *