,,Wij zijn landverhuizers, allemaal…”

,,Wij zijn landverhuizers, allemaal…”

Impressie Welkom-wandeling, Grimbergen 22 juni 2023

Een honderdtal inwoners trotseerde de striemende regenvlagen om donderdagavond hun solidariteit met de vluchtelingen te demonstreren tijdens een Welkom-wandeling in het Prinsenbos te Grimbergen. Deze wandeling was een initiatief van de ‘Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen’ die zich al meer dan dertig jaar inzet om vluchtelingen te helpen en begeleiden bij hun integratieproces. De actie kreeg de steun van een aantal lokale verenigingen en  organisaties uit het middenveld.

Oud vrt-journalist Walter Zinzen wees de deelnemers er op dat wij historisch gezien allemaal immigranten zijn. ,,Om het met een oud Nederlands woord te zeggen, landverhuizers, allemaal…,’ zo drukte hij het uit. Hij zette daarmee het pleidooi van de onthaalgroep om meer solidariteit met mensen in nood te tonen, kracht bij.

Door de regen werd de wandeling ingekort en verzamelden de deelnemers onder de tribune van het plaatselijke voetbalveld. Daar kregen zij verhalen van vluchtelingen uit onder meer Burundi, ex-Joegoeslavië, Kosovo en Chili te horen. Jaren geleden ontvluchtten zij hun thuisland om te ontsnappen aan levensbedreigende situaties of regimes om hier, met vallen en opstaan, een nieuw bestaan op te bouwen.
De ontroerende en aangrijpende getuigenissen bewijzen dat solidariteit geen leeg begrip is, maar mensen kansen biedt op een beter bestaan. En zowaar, toen brak de zon door.

Impressie Welkom-wandeling, Grimbergen 22 juni 2023 Een honderdtal inwoners trotseerde de striemende regenvlagen om donderdagavond hun solidariteit met de vluchtelingen te demonstreren tijdens een Welkom-wandeling in het Prinsenbos te Grimbergen. Deze wandeling was een initiatief van de ‘Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen’ die zich al meer dan dertig jaar inzet om vluchtelingen te helpen en begeleiden bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *