Oproep Winkel Welkom:
Wie haalt groente en fruit voor Winkel Welkom bij de vroegmarkt in Vilvoorde?

Oproep Winkel Welkom:
Wie haalt groente en fruit voor Winkel Welkom bij de vroegmarkt in Vilvoorde?

Wanneer een baby de papfles ontgroeit, moet hij aan fruitpap en een puree van groenten wennen.

Eenmaal op school zal het kindje leren dat het dagelijks een stuk fruit moet eten, groenten veel gezonder zijn dan burgers of Quick en je van spinazie sterk wordt.

Op de spinazie na krijg je deze gouden raad verder ingepompt als puber, student, volwassene…. en ja, dus ook als klant van Winkel Welkom.

Fruit en groenten zijn voedzaam en noodzakelijk voor een gezond lichaam MAAR dan moeten ze ook voorradig zijn en hier ligt nu het probleem en tevens onze vraag.

De groenten die we vroeger aanboden, werden door een medewerker van het CAW Vilvoorde wekelijks op woensdag opgehaald op de vroegmarkt te Sint-Katelijne-Waver. Daar staan tussen 6 u en 7 u ’s morgens verschillende organisaties en verenigingen te wachten met allemaal hetzelfde doel, ‘mensen in nood helpen en trachten de honger van onze medemens te beperken’.

Deze medewerker zal vanaf februari die taak niet meer vervullen en op termijn vervangen worden maar ondertussen moeten onze mensen wel blijven eten en liefst nog gezond ook.

Daarom, zijn er vrijwilligers die wekelijks of om de 14-dagen bereid zijn om op woensdag iets vroeger op te staan, in Vilvoorde de bestelwagen te nemen om daarmee naar Sint-Katelijne-Waver te rijden en er de nodige groenten en fruit te gaan ophalen? De lading wordt dan naar Vilvoorde gebracht om daar verder verdeeld te worden naar onder meer Grimbergen (Strombeek) doch dat laatste is werk voor anderen.

Voor heel deze operatie mag je tellen dat je toch een halve dag van huis bent maar dan wel voor het goede doel.

Ben je kandidaat of wens je meer inlichtingen dan kan je steeds terecht bij:

Linda Maquoi van het CAW Vilvoorde: 0477 29 96 06 of linda.maquoi@cawhallevilvoorde.be 

Edwy De Valck van Winkel Welkom: 0477 98 58 81 of edwydevalck@gmail.com

winkelwelkom@gmail.com

Image by Niek Verlaan from Pixabay

Wanneer een baby de papfles ontgroeit, moet hij aan fruitpap en een puree van groenten wennen. Eenmaal op school zal het kindje leren dat het dagelijks een stuk fruit moet eten, groenten veel gezonder zijn dan burgers of Quick en je van spinazie sterk wordt. Op de spinazie na krijg je deze gouden raad verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *