Schrijfmarathon Amnesty International

Schrijfmarathon Amnesty International

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden, komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Onze ‘Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen’ kon niet achterblijven en maandagnamiddag 19 december verzamelden een 10-tal leden rond de grote tafel van de Winkel Welkom in Strombeek om deel te nemen aan de schrijfmarathon.

Vele mensen wereldwijd worden onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet omdat ze deelnamen aan een vreedzaam protest of op een andere manier opkwamen voor hun rechten. Met de Schrijfmarathon willen we dit onrecht stoppen.

Vanuit de Onthaalgroep vertrokken meer dan 30 brieven naar presidenten, rechters en andere machtshebbers om de slachtoffers van regimes die een loopje nemen met de mensenrechten op andere gedachten te brengen. Maar daar stopt het niet. Veel leden namen hun ‘huiswerk’ mee en schrijven verder protestbrieven, want het werkt écht! Straks worden honderdduizenden brieven en handtekeningen uitgestuurd, ook die van ons. Postzakken vol protestbrieven uit alle hoeken van de wereld komen bij machthebbers terecht. Probeer dat maar eens te negeren! Dus: hoe meer mensen brieven schrijven of petities tekenen, hoe groter de kans dat we het onrecht kunnen stoppen. 

Wie de pen ter hand wil nemen om mee te schrijven vindt verdere informatie op: 
https://www.amnesty-international.be/schrijfmarathon

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden, komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Onze ‘Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen’ kon niet achterblijven en maandagnamiddag 19 december verzamelden een 10-tal leden rond de grote tafel van de Winkel Welkom in Strombeek om deel te nemen aan de schrijfmarathon. Vele mensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *